Kwalitatief maatwerk dankzij Uytterhoeven

Kwaliteit, persoonlijkheid en familiespirit. Dat zijn de kenmerken die wij enorm appreciëren in onze partners. Voor project de Heerenhuizen was het partnership met Uytterhoeven dan ook haast een evidentie. Hun stijl en visie past perfect binnen de ambitie die we hebben voor de tien lofts. Een visie waar maatwerk en klantgerichtheid centraal staan.  

Uytterhoeven is een interieurbedrijf in Heist-op-den-Berg dat gespecialiseerd is in keukens en maatwerk. Ze vierden onlangs hun 50-jarig bestaan en hebben dus behoorlijk wat ervaring binnen de sector. Het is een echt familiebedrijf en dat is te voelen in alles wat ze doen. Zowel naar de klanten als intern naar hun medewerkers toe, hanteren ze een persoonlijke aanpak. “Maatwerk is een term die iedereen vlotjes gebruikt. Bij ons is het ook echt de realiteit. We werken niet met standaardmodellen voor onze keukens, maar spreken met de klant en luisteren naar zijn wensen en behoeften. We starten met een wit blad en ontwerpen dan stap voor stap het interieur waar de klant van droomt”, aldus Filip Wyns, gedelegeerd bestuurder bij Uytterhoeven.

Elke keuken die ontworpen en geproduceerd wordt, is uniek. Om dat te realiseren gaan ambacht en moderne technologie er hand in hand. Filip Wyns legt enthousiast uit hoe het er in hun bedrijf aan toegaat. “Alles waar fingerspitzengevoel voor nodig is, gebeurt handmatig. In een apart deel van het reusachtige atelier wordt bijvoorbeeld vakkundig aan houtsculptuur gedaan. Maar waar mogelijk, wordt er geautomatiseerd. Zo is er sinds kort een indrukwekkende Duitse zaagrobot aan de slag waarvan er wereldwijd nog maar tien gebruikt worden.”En ook in de ontwerpfase speelt technologie een belangrijke rol. De technische tekenaars van Uytterhoeven werken er met een uniek 3D-programma dat klanten toelaat hun keuken te zien en beleven net zoals ze bij hen thuis geplaatst zal worden.

De kiem van het partnership tussen Imoya en Uytterhoeven is ontstaan op het moment dat Uytterhoeven de inrichting van Imoya’s kantoren realiseerde. De persoonlijke aanpak en prachtige kwaliteit betekenen het startschot van een mooie samenwerking. “Er zijn veel mogelijkheden om van de lofts in de Heerenhuizen iets prachtigs te maken. We zorgen er echt voor dat elke woning één geheel wordt dankzij een keuken en ingebouwd meubilair die naadloos op elkaar aansluiten. De Heerenhuizen beschikt over een karakteristieke voorgevel waardoor je binnen alle richtingen uit kan: landelijk, romantisch of net hypermodern. Dankzij de verschillende specialiteiten van onze interieurarchitecten hebben we elke stijl in de vingers”, aldus Filip Wyns.