Uit het receptenboek van Kasteel Ter Ham

Op de openingsavond van de Heerenhuizen geniet van je van de heerlijke keuken van Kasteel Ter Ham, een eventlocatie in hartje Steenokkerzeel. De chef-kok van het kasteel, Bartel Dewulf, deelt één van zijn favoriete gerechten met jou. Zo kan je thuis zelf aan de slag. Want samen genieten van een lekkere maaltijd, dat is toch écht thuiskomen?

Recept – Asperges met geitenkaas en rode biet

4 personen

  • 16 witte asperges
  • 1 roze pompelmoes
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram zure room
  • 200 gram tuinbonen
  • 1 chioggiabiet
  • Klontje boter
  • Scheutje chardonnayazijn
  • Scheutje zwarte balsamicoazijn
  • Scheutje witte balsamicoazijn 
  • Kruiden: bieslook & zurkelblaadjes

Bereiding

Schil de asperges van kop naar voet en breek het harde uiteinde af op 2 cm.  Breng ruim water aan de kook met een klontje boter, peper en zout. Voeg de asperges toe en laat 6 minuten koken. Snij de pompelmoes à vif (in partjes). Meng de zachte geitenkaas met peper en zout en de zure room. Doe deze bereiding in een spuitzak. Dop de tuinbonen (haal de erwt uit de peul) en laat 2 minuten. opkoken. Laat de bonen afkoelen in ijswater. Pel de bonen en meng met wat olijfolie, witte balsamicoazijn en peper en zout. Snij de chioggiabiet in zeer fijne plakjes met behulp van een mandoline. Marineer vervolgens in wat olijfolie, chardonnayazijn en peper en zout. Snij de plakjes in kleine driehoekjes.

Afwerking

Schrank de asperges over elkaar op het bord. Dresseer de rest van de ingrediënten en kruiden op het bord. Werk af met enkele druppels olijfolie en zwarte balsamicoazijn.

Wil je van de keuken van Kasteel Ter Ham genieten zonder zelf achter de kookpotten te moeten staan? Organiseer je event op deze unieke locatie en verwen je smaakpapillen. Meer informatie via www.kasteelterham.be.